O nama

 

TKO SMO I KAKO RADIMO?

 

Tenis klub Valdocco osnovan je 31.01.2016., s ciljem promicanja teniskog sporta kao i promicanja zdravog rasta, razvitka i unapređenja djece, mladih i odraslih kroz teniski sport.
Osnivač kluba je Jure Vrdoljak dipl. profesor kineziologije i teniski trener.

Klub ima programe prilagođene za sve uzraste od polaznika koji žele naučiti osnove teniske tehnike i taktike do polaznika koji žele usavršiti svoje znanje teniske tehnike i taktike.
Klub je posebno usmjeren na rad s djecom – gdje s posebnim pristupom kroz igru i zabavu uz prilagođene rekvizite (male mreže, mali reketi, mekane loptice itd.) djeca usvajaju tenisko znanje.

Radimo po “PLAY & STAY” programu Međunarodnog teniskog saveza – ITF.

Djeca igraju na manjem terenu sa sporijim lopticama i reketima prilagođenim visini i uzrastu djeteta.

Pored usvajanja znanja teniske igre, kako teniske tehnike i taktike dajemo veliku pozornost sportskom ponašanju, razvoju emocionalne i socijalne inteligencije.

SPORTSKO PONAŠANJE
• poštovanje i pristojnost na i izvan terena
• poštivanje pravila
• odgovornost prema treningu

EMOCIONALNA INTELIGENCIJA
• razvoj samopouzdanja kod djece te oslobađanja straha od različitih životnih situacija.

SOCIJALNA INTELIGENCIJA
Samopoštovanje
• razvijati ljubav prema sebi
• prihvatiti sebe sa svim nesavršenostima
• naučiti primati pohvale
• naučiti primati kritike i prihvatiti poraz

Poštivanje drugih
• razvijanje poštivanja druge djece
• poštivanja pravila igre
• razvijanje empatije

Naš klub je poseban po tome što gaji i vjerske vrednote, pa tako roditelji koji se odluče za svoje dijete na duhovni program tenisa, redovito na treninzima prije i nakon treninga se pomolimo a drugi trening u tjednu pred kraj treninga prepričavaju se snovi don Bosca. Kao što je naš uzor don Bosko u svom oratoriju podučavao djecu i igrao se, tako i mi u našem teniskom klubu Valdocco želimo primijeniti don Boscov odgojni sustav.

ODGOJNI SUSTAV
Moj odgojni sustav? Veoma je jednostavan: pustiti mladima potpuno na slobodu da rade ono što im se najviše sviđa. Zatim treba u njima otkriti klice njihovih dobrih sklonosti i gledati da se one razvijaju. Budući da svatko rado radi ono što zna da može postići, držim se toga načela. Zato moji pitomci rade ne samo iz dužnosti, već i iz ljubavi. – don Bosco

Često se uključujemo u različite humanitarne akcije.

TRENERI

Jure Vrdoljak, mag.cin

PROFESSIONAL TRAINER

diplomirani profesor kineziologije, tenis trener, B-licenca Hrvatskog teniskog saveza

Objavljeni znanstveni radovi vezani za tenis:

Leutar, I. Vrdoljak, J. Leutar, Z. (2017) Wheelchair Tennis and its Impact on People with Physical Disabilities. Journal of Physical Medicine, Rehabilitation & Disabilities 3 (1): 015.: 1-7.

Vrdoljak, J. (2017) Wheelchair Tennis – Croatian Experiences. International Tennis Federation Coaching and Sport Science Review, Issue 71

Zrinka Gašpardi

ASSISTANT

bivša tenisačica, sparing partner, tenis trenerica